Vilken nytta kan du ha av Villaägarna?

 
 

Läs den som pdf

 
 

 

 
 

Tillbaka till huvudsidan

 
 

 
- Kommer kommunen att debitera din fastighet för vägunderhåll?
- Tar din elleverantör ut oskäliga avgifter?
- Kommer vi att få fastighetsskatt igen?

Dessa och andra frågor bevakas kontinuerligt av Villaägarnas Riksförbund, som har sakkunniga inom många områden.  Villaägarnas specialister deltar i den offentliga debatten för att belysa konsekvenserna av politikers förslag för villaägare.

Har du nyligen blivit villaägare. På samma sätt som andra boendeformer har sina intresseorganisationer finns även en för villaägare.

Villaägarna är en intresseförening med ca 300 tusen hushåll som medlemmar över hela landet. Din närmaste lokalförening är Föreningen Villaägare i Järfälla (FVAJ).

Som medlem i Villaägarna får du tillgång till ett antal tjänster och rabatter hos lokala leverantörer. Viktigare är kanske att Villaägarna bevakar förändringar av lagar och regler som kan påverka dina boendekostnader såsom regler för ränteavdrag, fastighetsskatt, avgifter för gatuunderhåll.

Villaägarna har specialister för fastighetsfrågor, juridik och ekonomi, som driver frågor gentemot myndigheter och kommuner, som aktualiserats av medlemmar. T ex. korrekt värdering av fastigheter i samband med expropriation eller liknande frågor som påverkar värdet på din fastighet.

Skall du byta uppvärmningssystem, tak eller fönster? Våra experter kan ge dig råd.

Våra jurister kan ge råd i familjejuridiska frågor såsom utformning av testamenten, boskillnad eller hjälp att bevaka dina rättigheter vid tvist. 

Mallar för avtal med olika entreprenörer gör det säkrare för dig att teckna avtal vid arbeten på och omkring din fastighet.

Det finns mer att hämta. T. ex frågor om ROT & RUT.

Gå in på fvaj.se i dag och teckna ditt medlemskap.

 

 
 

Varför bli medlem?

Självklart ska du som äger småhus inom Järfälla vara medlem i vår förening. Förutom alla förmåner som följer med ett medlemskap så är det även ett sätt att kunna påverka din närmiljö. När du tittat igenom våra sidor och även förbundets kan du anmäla dig genom att klicka på "Anmälan" så kommer du direkt till anmälningsformuläret.

OBS! Ange 1086 som "Värvningskod", på så sätt gynnar du vår lokala förening.

Vi är också intresserad av dig som vill ta en mer aktiv del i föreningens arbete. Det kan gälla att vara representant för ditt närområde, vara med och arrangera lokala medlemsträffar eller på annat sätt bidra till föreningens fortsatta arbete. Vi behöver dig!

Skicka en anmälan till styrelsen med e-post till så tar vi kontakt med dig.

Välkommen!

 

Ansök om medlemskap!